Popkoor in het nieuws

er zijn geen afbeeldingen gevonden

‘Het spetterende nog meer dan verwacht!”

maandag 21 maart 2011 09:45

SCHERPENZEEL – Voor alle koorleden van popkoor Get Around was zaterdag 19 maart een dag om nooit te vergeten, met als sluitstuk het bruisende lustrumconcert voor het in groten getale toegestroomde publiek in de Breehoek. Dirigent Ton van Veltom: ,,Het spetterde nog meer dan verwacht!”

door René Hillenaar

Om 10.30 uur was het al een drukte van belang in de grote hal van Kulturhus De Breehoek. Met belangstellende gastzangers, werd druk gerepeteerd aan het lied ‘Ik heb je lief’ van Paul de Leeuw, dat ‘s avonds aan het slot van het lustrumconcert ten gehore gebracht zou worden. Het vijfendertig leden tellende popkoor, mocht hierbij rekenen op zo’n 60 gastzangers die al snel de adviezen van de dirigent oppikten zodat het lied er binnen anderhalf uur prima in zat. Een flink aantal van de gasten beloofden er ‘s avonds bij te zullen zijn.
‘s Middags werd er, exclusief voor de leden van het koor, een workshop Performance gegeven door Renske de Korte en Nathalie Wielinga van Stimulus Educatieve Projecten & Trainingen uit Doorn, waarbij de leden van het koor gezamenlijk aan het denken werden gezet over imago en presentatie. Een waardevolle middag waar veel geleerd, gezongen, gedanst en gelachen werd. Aansluitend was er een buffet waar het koor zich tegoed kon doen aan een keur van smakelijke gerechten, voordat ze de laatste voorbereidingen zouden treffen voor het lustrumconcert.

Vanaf 19:00 uur ging de grote zaal in de Breehoek open voor publiek. Alleen al in de voorverkoop werden zo’n 150 kaarten verkocht dus het koor kon zich verheugen op flinke aandacht bij de viering van het vijfjarig bestaan. Om 19:30 uur begon het concert dan ook in een nagenoeg uitverkochte zaal.
Presentatie en techniek waren in goede handen bij respectievelijk Robert Tiessing van SMS en Gert Oudenaarden en het popkoor zelf stond dankzij wekenlang stevig repeteren en de inspirerende workshop stevig in de schoenen. Na elk nummer werd er enthousiast gereageerd vanuit het publiek. Voor de pauze werd het programma opgeluisterd met een swingend optreden van dansgroep EDC uit Zeist en na de pauze was het de beurt aan het slagwerkensemble van Caecilia om, zowel solo als met het koor, het publiek twee keer te vermaken met een daverend stuk slagwerkmuziek. Het hoogtepunt hierbij was het Headbanging Quartet waarbij de slagwerkgroep het podium bezette met maar liefst vier complete drumstellen.

De Grande Finale was natuurlijk in handen van het popkoor zelf met haar gastzangers. Op het ruim gevulde podium, brachten zij gezamenlijk ‘Ik heb je lief’ ten gehore. De staande ovatie van het publiek zorgde er zelfs voor dat het lied vol enthousiasme nog een tweede keer gezongen werd. Bloemen werden uitgereikt aan iedereen die voor- en achter de schermen had meegewerkt om de viering van het lustrum tot een succes te maken en nadat de zaal was leeggestroomd, herhaalde Tom van Veltom het nog maar eens namens het koor: ‘Het spetterde boven verwachting!’